3 weken, het elftal heeft een bekkie met tandjes

We hebben een mooie bot van spijkerstof in het nest, deze nam een puppykoper mee en gaat straks met een/de pup mee. Goed idee, ze krijgen allemaal een beer en/of lap uit met nestgeur mee, dat helpt bij het loslaten van het nest. Het bot is een succes, een hoofdsteun voor Tess, de pups liggen graag bij ‘de beer’ of het bot.

Ze spelen graag met een speeltje met een belletje erin. Weer nieuwe indrukken.

In het grote hok ligt nu een steen, met daarop waterbakjes, zo slijten de nageltjes misschien een beetje. Ze zijn weer geknipt, maar 11 pups die drinken is een belasting voor de buik van Tess. Af en toe insmeren en de buik van Tess ziet er niet meer rood uit, maar rustig.

De pups gaan nu om de beurt even apart op schoot, even los van het nest.

De Landseer Mara vindt het allemaal prachtig, mag er al wat dichterbij komen. Het werd haar een keer te gek, ik zat met een pup op de bank, Tess naast me en Mara kreeg een kopstootje, niet te dichtbij komen…

De pups wandelden binnen 2 weken wat door de bak, wankelwankel, maar wel op eigen pootjes. De oogjes waren zelfs nog niet helemaal open. Oogjes open, even later konden ze horen en beginnen samen te spelen. In elkaars bekkies bijten is heel leuk. Als ze gegeten hebben dan likken ze elkaars koppies af, zo leuk om te zien.

Het elftal is begonnen met tartaar, vermengd met puppymelk, verder verzorgt Tess de voedingen. Vandaag hebben ze voor het eerst wat geweekte brokjes gehad en Tess kwam ze als toetje nog even voeden.

Het is zo apart dat de oogjes praktisch op dezelfde dag open gingen, sommige gluurden wel wat door een kiertje. Met 3 weken hebben ze allemaal tegelijk een mooi rijtje tandjes en de achterste kiezen voelde ik eigenlijk als eerste.

Een mooie training voor het bezoek aan de arts, show e.d.

Het is met 11 pups wegen, de kleintjes als eerste aanleggen, kijken of alle tepels bezet zijn, 2 a 3 moeten even wachten, dan wisselen en de volgende voeding de pups die moesten wachten als eerste weer aanleggen. Tess komt voordat ze een voeding wil geven mij halen, ze vindt die hulp wel fijn, want als 11 pups over elkaar heen walsen, is dat minder leuk.

Wat een ontdekking alle broers en zusjes:

Geniet foto’s:

Zo lief:

Neusneus slapen:

5 reacties

 1. Judith avatar
  Judith

  Wat zijn ze alweer enorm gegroeid!! Wat een verschil, wat 1 week doet!! Wat een prachtige meiden en jongens zeg!

 2. Kennel Quadrupes avatar

  ja, ze mogen er zijn ;). dank je voor je reactie.

 3. Nikki avatar
  Nikki

  Super foto’s ☺️ kan me voorstellen dat het geweldig is om ze te fotograferen.

 4. Marcella Achterberg avatar
  Marcella Achterberg

  Wat maak jij prachtige foto’s van deze moppies!

  Groetjes, Marcella

 5. Kennel Quadrupes avatar

  dank je wel. ze zijn ook wel fotogeniek hoor πŸ™‚