En aan heet einde van de dag, drinken, wegen en dan zijn zij ook moe

Aan het einde van de dag, eigenlijk middennacht, zijn alle pups nog aan het drinken. Een paar uur later gaan we de pups nog aanleggen, beginnend met de ‘3 kleintjes’, maar die zijn al ruim 700 gram  :).

De kleintjes zijn moe, Tess nog wat eten  en dan kan ze even een paar uur rust nemen. Alhoewel we meestal zien dat ze ook in de nacht altijd met wat pups in de weer is.

In de ochtend, Tess uit, eten, pups drinken, toch even de kleintjes wegen.

Hok verschonen, nieuwe kranten en lakens erin. Later worden het vetbedjes.

Vanmorgen Tess toch even wat gewassen, dat is wel zo fijn.  Met de waterdroger, speciaal voor honden, is ze snel droog en dan duikt ze weer bij haar pups.

De grote Lobbes Mara, de Landseer, vindt het allemaal mooi, maar mag zich nog niet met de kleintjes bemoeien, dat komt vast nog wel.

Als troost neemt ze een beer als surrogaat pup en was heel blij met een bot die ze van iemand kreeg, waar ze met haar kop op ging liggen.

Tess pakte vanmorgen het bot, Mara komt binnenlopen, maar Tess mag van haar alles, dus ze kijkt even van: eigenlijk is het bot wel van mij. Zo lief. Zij haar bot en Tess weer bij haar pups.

We hebben een serie gemaakt van de pups met de oogjes nog gesloten, die moet ik nog uitzoeken en op de site zetten, binnenkort zijn de oogjes open. Ik ben benieuwd!

Nu oliebollen en appelflappen enz. halen en snel weer terug.

We wensen iedereen een gezellige jaarwisseling en een heel mooi 2016.

De pups zullen vast lieve, leuke, enthousiaste baasjes krijgen in 2016 :).

Oja, degene die langskomen. Kranten en oude lakens, hoezen en handdoeken zijn welkom.

2 reacties

  1. Marcella Achterberg avatar
    Marcella Achterberg

    Een hele fijne jaarwisseling! Ik hoop dat Tess, Mara en de kleintjes geen last hebben van het vuurwerk. Lola is doodsbang, ik kan haar niet eens uitlaten.

    Groetjes Marcella

  2. Kennel Quadrupes avatar

    Dank je wel Marcella, het was heel gezellig. Wat sneu dat Lola zo bang is, voor de meeste dieren is het een ramp. Hopelijk hadden jullie toch een gezellige avond. Mara en Tess hebben we vroeg in de avond en om 22.30 uur nog uitgelaten, ze geven er niet om. De pups kunnen het helaas nog niet horen, anders was dat een mooi voorbeeld voor ze geweest. Mara en Tess lagen in de kamer toen het 24.00 uur was en bij het grote geweld sloegen ze aan, dit om de pups te bewaken. Later zijn ze gewoon uitgegaan, wij kunnen hier wel snel de dijk op, dat scheelt wel. Nogmaals ook voor jullie een heel mooi 2016.